Co je hexahydrokanabinol (HHC) a je legální?

Co se ukrývá pod krkolomným názvem hexahydrokanabinol (HHC)? A je u nás legální?

Hexahydrokanabinol není žádné zaklínadlo ze Saxany. Jedná se o jeden z nejnovějších kanabinoidů a další cennou látku, která se dostala do popředí evropského trhu. A Česko není žádnou výjimkou. Vyslovení, natož zapamatování, této sloučeniny může být docela oříšek, proto se používá spíše zkrácenina HHC. Už teď je tahle novinka považována za zajímavou obdobu THC. 

Co je hexahydrokanabinol (HHC) 

Sice se malé množství dá extrahovat z květů a pylu přirozeně, většina HHC, které na trhu potkáš, je syntetická kanabinoidní sloučenina připravená v laboratoři s vybranými výtažky z konopí. Je to hlavně proto, že extrakcí z květů by se nedalo získat dostatečné množství na pokrytí trhu. HHC aktuálně konkuruje větším jménům jako je THC a CBD. Oh yeah. 

Zatím je HHC považován za legální náhradu THC. Výrobci toto tvrzení podporují tím, že produkt pochází z delta-8-THC (hlavního kanabinoidu v květu konopí), nebo že produkuje konopná semena a přírodní konopí. Prostě žádná chemie navíc. Jak dlouho jim to ale vydrží, ví bůh. Proto to vyzkoušej ještě, než to zakážou!

Jaké má účinky 

HHC se často přirovnává k THC, ale jeho účinky zatím nebyly úplně detailně prozkoumány. Chytré hlavy ale říkají, že mezi HHC a THC existují rozdíly – HHC v některých výzkumech vychází dokonce jako mnohem účinnější. No závěry si musí udělat každý sám. 

HHC a THC mají podobnou chemickou strukturu, takový ten vzoreček, co vypadá jako včelí plástev. Pokud jsi chemický geek, tak máme upřesnění – hlavním rozdílem je přítomnost dalších uhlíkových vazeb, hydrogenovaného uhlíku a esterových molekul v HHC. Někteří tvrdí, že tyto nepatrné odlišnosti činí HHC stabilnější než THC. Ať už to znamená cokoliv. 

Jak vybírat HHC produkty

Roztrhl se s nimi vyloženě pytel, takže určitě doporučujeme vybírat známé značky. Zvlášť když budeš HHC zkoušet poprvé a nevíš, jaké účinky čekat. Ať nenaletíš na nějakou blbou náhradu, co ti zadělá na problémy. 

Důležité je, jaký HHC destilát je používán a jakým způsobem je aplikován – postřik či infuzní technologie. V Hempmasteru spolupracujeme s odborníky z německé laboratoře, která neustále inovuje a vyvíjí jen ten nejkvalitnější HHC destilát, a také s předním dodavatelem CBD produktů ze Slovinska, který má již více než 10leté zkušenosti v oboru. Proto ti přinášíme jen to nejlepší a na naše slovo se můžeš spolehnout.

Zpět do obchodu